voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
recepten Avocadocrèmesoepje met krab

Avocadocrèmesoepje met krab

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

600 milliliter visfond

2 avocado's

1 bosje koriander

limoen

1 blikje krabvlees

chilipepervlokken

8 eetbare bloemen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de visfond toe en breng aan de kook.
  • 2 Schep intussen het vruchtvlees uit de avocado’s en meng dit met de koriander en het limoensap. Giet de hete fond erbij en pureer in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 3 Giet in kommetjes en schep in elke kom een lepel krabvlees. Bestrooi met de chilipeper en garneer met de bloemen. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang in dit recept het krabvlees door Hollandse garnalen.. Vervang de bloemen door verse groene kruiden, zoals koriander en dille.

wijnadvies

Krab en avocado houden van chardonnay, bijvoorbeeld Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier