online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Avocadosalade met krokante parmaham en knoflookgarnalen

Avocadosalade met krokante parmaham en knoflookgarnalen

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

150 gram serranoham

150 gram parmaham

150 gram garnalen

2 teentjes knoflook

1 theelepel citroenrasp

1 zak friséesla

1 zak veldsla

2 avocado's

1 theelepel scherpe mosterd

1 teentje knoflook

1 verse gember

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel citroensap

5 eetlepels olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie op een lage stand en bak hierin de plakken ham aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Dep de garnalen droog en bak ze met de knoflook en citroenrasp in het bakvet op middelhoge stand in een paar minuten gaar.
  • 4 Schep de sla en dressing goed door elkaar en verdeel over 4 borden. Verdeel de avocado en garnalen over de salade en verkruimel de ham erover.
  • 5 Lekker met friet of knapperig brood.

wijnadvies

Nava Rueda, Villa Mondi Soave of Koopmanskloof Chardonnay.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 18 gram