voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Avocadosoep met korianderolie

Avocadosoep met korianderolie

ingrediënten

1 bosje koriander

50 milliliter olijfolie

1 teentje knoflook

1 snufje gedroogde chilipeper

3 avocado's

limoen

250 milliliter kokoswater

2 eetlepels yoghurt

1 eetlepel pompoenpitten

1 eetlepel pijnboompitten


  • 1 Pureer de helft van de koriander met de olie, knoflook en chilipeper met een staafmixer tot een fijne groene olie. Houd apart.
  • 2 Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel eruit.
  • 3 Pureer het vruchtvlees samen met de rest van de koriander, het limoensap en kokoswater met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden.
  • 4 Giet er een straaltje korianderolie en een scheutje yoghurt in en bestrooi de avocadosoep met de pompoenpitten.

wijnadvies

Dit recept combineert fijn met een rijpe, zachte en rondom gevulde Poème Marsanne Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 4 gram