voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Avocadosoep met nacho's

Avocadosoep met nacho's

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

1 liter kippenbouillon

1 kippenbouillontablet

4 avocado's

1 zak tortillachips naturel

100 gram cheddarkaas

100 gram jongbelegen kaas

1 blikje kikkererwten

1 blikje witte bonen

1 rode peper

4 lente-/bosuitjes

1 bosje peterselie


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de bouillon zonder het vlees, de bouillontablet en de avocado toe aan de soepen breng aan de kook. Neem van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer.
  • 4 Meng de chips met de geraspte kaas op de bakplaat. Dek af met aluminiumfolie en zet circa 10 minuten in de oven.
  • 5 Voeg intussen de kikkererwten, rode peper, bosui en de stukjes kip uit de pot bouillon toe aan de soep en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Breng de soep verder op smaak en voeg als laatste de peterselie toe.
  • 6 Serveer de avocadosoep met de warme nacho’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 20 gram