voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
lunch, brunch
Recepten Baba ganoush-pita met paprikadip

Baba ganoush-pita met paprikadip

ingrediënten

2 aubergines

1 teentje knoflook

2 citroenen

4 eetlepels muntblaadjes

2 rode paprika's

5 eetlepels broodkruim

5 eetlepels paneermeel

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

rode peper

50 gram walnoten

5 eetlepels olijfolie

4 grote pitabroodjes


  • 1 Rooster de aubergines boven een gaspit zodat de schil zwart blakert, keer regelmatig en laat de aubergines zo in 15-20 minuten garen. Laat iets afkoelen en verwijder snel de verschrompelde schil van de aubergines.
  • 2 Meng het vruchtvlees met de knoflook, citroenrasp, -sap en munt. Rooster de paprika’s op dezelfde manier als de aubergines en pureer deze vervolgens met het broodkruim, de komijn, rode peper, walnoten en de olijfolie.
  • 3 Snijd de broodjes open en besmeer met het auberginemengsel. Rooster de pita’s in een tosti-ijzer goudbruin en serveer met de dip.

bereidingstip

Heb je geen gasfornuis? Prik de aubergines en paprika’s rondom in en rooster ze gaar in de oven (200°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 9 gram