voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
lunch, brunch
recepten Baba ganoush-pita met paprikadip

Baba ganoush-pita met paprikadip

ingrediënten

2 aubergines

1 teentje knoflook

2 citroenen

4 eetlepels muntblaadjes

2 rode paprika's

5 eetlepels broodkruim

5 eetlepels paneermeel

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

rode peper

50 gram walnoten

5 eetlepels olijfolie

4 grote pitabroodjes


  • 1 Rooster de aubergines boven een gaspit zodat de schil zwart blakert, keer regelmatig en laat de aubergines zo in 15-20 minuten garen. Laat iets afkoelen en verwijder snel de verschrompelde schil van de aubergines.
  • 2 Meng het vruchtvlees met de knoflook, citroenrasp, -sap en munt. Rooster de paprika’s op dezelfde manier als de aubergines en pureer deze vervolgens met het broodkruim, de komijn, rode peper, walnoten en de olijfolie.
  • 3 Snijd de broodjes open en besmeer met het auberginemengsel. Rooster de pita’s in een tosti-ijzer goudbruin en serveer met de dip.

bereidingstip

Heb je geen gasfornuis? Prik de aubergines en paprika’s rondom in en rooster ze gaar in de oven (200°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier