online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

ingrediënten

500 gram hamlappen

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels arachideolie

6 eetlepels ketjap manis

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)


  • 1 Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
  • 2 Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  • 3 Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  • 4 Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
  • 5 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).

bereidingstip

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes.. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

wijnadvies

Vul het glas met een frisse Syrah of Shiraz uit Australië; of uit Zuid-Afrika. Of een eveneens fris geschonken Côtes du Rhône (15-17°C).


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 29 gram