voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Babi pangang met mihoen

Babi pangang met mihoen

ingrediënten

5 eetlepels zonnebloemolie

500 gram speklapjes

1 prei

1 rode paprika

2 eetlepels bruine basterdsuiker

200 milliliter tomatenketchup

4 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sambal goreng

1 zakje bamikruiden

300 gram mihoen

2 lente-/bosuitjes

1 citroen

1 limoen

50 gram gefrituurde uitjes


  • 1 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten.
  • 2 Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 3 Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal erdoor en warm alles 4 minuten goed door.
  • 4 Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 5 Laat de kruidenmix wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Verhit de rest van de olie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het citroensap erover.
  • 7 Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.

wijnadvies

Blus deze aangename pikanterie met een stevige slok gekoelde rosé; uit de Provence, uit Costiêres de Nîmes of uit Navarra (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 30 gram