voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Bakso soep

Bakso soep

ingrediënten

1 liter kippenbouillon

250 gram kipfilets

1 bol knoflook

1 verse gember

100 gram mihoen

2 eetlepels wokolie

200 gram tofu

300 gram rundergehakt

2 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sambal oelek

2 wortels

1 stukje prei

2 eetlepels bloem

1 ei

100 gram taugé

2 eetlepels bladselderij

50 gram gebakken uitjes


  • 1 Breng de bouillon aan de kook met de kipfilet.
  • 2 Hak 2 teentjes knoflook fijn en houd ze apart. Pureer de rest van de knoflook met de gember en voeg deze puree toe aan de bouillon. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Giet kokend water over de mihoen en laat 3-4 minuten wellen. Giet af, spoel er koud water over en houd apart.
  • 4 Verhit de wokolie en roerbak hierin de tofu 1-2 minuten. Houd apart.
  • 5 Kneed het gehakt met de overige knoflook, ketjap, sambal, wortel, prei, bloem, ei, zout en peper. Vorm er balletjes van circa 2 cm van en gaar ze 4-5 minuten in de bouillon. Schep de taugé erdoor.
  • 6 Verdeel de mihoen en tofu over kommen en schep de bouillon erop.
  • 7 Bestrooi met de selderij en uitjes.

bereidingstip

Vervang de prei in de gehaktballetjes door 2 gesnipperde sjalotjes.. Voeg vlak voor het serveren smalle reepjes ijsbergsla toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 43 gram