voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Bananentaart

Bananentaart

ingrediënten

50 gram boter

50 gram rietsuiker

3 grote bananen

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

100 gram mascarpone

100 gram roomkaas


benodigdheden

taartvorm met een vaste bodem

  • 1 Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Leg de plakken banaan in een waaiervorm op de karamel.
  • 4 Vorm een vierkante lap van het bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen.
  • 5 Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Verdeel de mascarpone over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 5 gram