online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Banketletter met abrikozenspijs

Banketletter met abrikozenspijs

ingrediënten

300 gram gedroogde abrikozen

50 gram walnoten

walnoot

1 eetlepel sinaasappelrasp

1 ei

bloem

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan. Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen.
  • 3 Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van.
  • 4 Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten.
  • 5 Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven.
  • 6 Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

bereidingstip

Vervang de walnoten eens door pecannoten.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 11 gram