voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Banoffee trifle

Banoffee trifle

ingredi├źnten

2 bananen

200 milliliter vanillevla

6 kandijkoekjes

4 eetlepels karamelsaus

100 gram slagroom

25 gram melkchocolade


  • 1 Prak de helft van de banaan door de vanillevla.
  • 2 Maak vervolgens in glazen laagjes van vanillevla, koekkruimels, karamelsaus, slagroom en plakjes banaan. Rasp er nog wat chocolade over en serveer direct.

bereidingstip

Je kunt de karamelsaus voor dit recept ook prima zelf maken. Smelt 100 gram lichtbruine basterdsuiker met 100 ml water, 1 eetlepel boter en een mespunt zout in een pan. Kook in tot een goudbruine karamel. Pas op dat de saus niet te donker wordt, dan wordt hij bitter. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 4 gram