voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

150 gram sjalotjes

2 teentjes knoflook

cayennepeper

250 milliliter tomatenketchup

2 eetlepels wittewijnazijn

1 eetlepel scherpe mosterd

2 theelepels worcestershiresaus

4 eetlepels bruine basterdsuiker

tabasco


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de gram sjalotten en knoflook op een lage stand in 5-8 minuten bruin en kleverig.
  • 2 Voeg een flinke snuf cayennepeper toe en fruit kort mee.
  • 3 Voeg de tomatenketchup, wittewijnazijn, scherpe fijne mosterd, worcestersaus en bruine basterdsuiker toe. Breng de saus aan de kook tot alle suiker is opgelost en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper of eventueel tabasco.
  • 4 Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast in een schone afgesloten pot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram