online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

150 gram sjalotjes

2 teentjes knoflook

cayennepeper

250 milliliter tomatenketchup

2 eetlepels wittewijnazijn

1 eetlepel scherpe mosterd

2 theelepels worcestershiresaus

4 eetlepels bruine basterdsuiker

tabasco


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de gram sjalotten en knoflook op een lage stand in 5-8 minuten bruin en kleverig.
  • 2 Voeg een flinke snuf cayennepeper toe en fruit kort mee.
  • 3 Voeg de tomatenketchup, wittewijnazijn, scherpe fijne mosterd, worcestersaus en bruine basterdsuiker toe. Breng de saus aan de kook tot alle suiker is opgelost en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper of eventueel tabasco.
  • 4 Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast in een schone afgesloten pot.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier