voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Basilicum-olie

Basilicum-olie

ingredi├źnten

50 gram verse basilicum

200 milliliter milde olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

schone theedoek

  • 1 Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden.
  • 2 Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog.
  • 3 Pureer de basilicum met de olie tot een fijne groene olie.
  • 4 Zeef dit door de doek of zeef boven een brandschone pot. De olie kan goed gekoeld circa 2 weken worden bewaard.
  • 5 Serveersuggestie: Lekker als basis voor een dressing of om vlees of vis mee te grillen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 0 gram