online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Basilicum-olie

Basilicum-olie

ingredi├źnten

50 gram verse basilicum

200 milliliter milde olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

schone theedoek

  • 1 Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden.
  • 2 Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog.
  • 3 Pureer de basilicum met de olie tot een fijne groene olie.
  • 4 Zeef dit door de doek of zeef boven een brandschone pot. De olie kan goed gekoeld circa 2 weken worden bewaard.
  • 5 Serveersuggestie: Lekker als basis voor een dressing of om vlees of vis mee te grillen.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 0 gram