online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Basilicumboter met Parmezaanse kaas

Basilicumboter met Parmezaanse kaas

ingredi├źnten

250 gram boter

8 zongedroogde tomaatjes

1 handje basilicum

2 teentjes knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel balsamicoazijn


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zorg ervoor dat de boter op kamer­ temperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  • 2 Snijd de tomaatjes fijn en meng er 1 eetlepel van de tomatenolie door. Meng de boter met de tomaatjes, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de boter afgedekt of verpakt in vershoudfolie in de koelkast.
  • 4 Deze basilicumboter is lekker bij pasta, kip en groenten.

bereidingstip

Vervang de basilicum in dit recept door 2­-3 eetlepels groene pesto.. Voeg 1 eetlepel gehakte kappertjes toe.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 0 gram