voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Basilicumboter met Parmezaanse kaas

Basilicumboter met Parmezaanse kaas

ingredi├źnten

250 gram boter

8 zongedroogde tomaatjes

1 handje basilicum

2 teentjes knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel balsamicoazijn


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zorg ervoor dat de boter op kamer­ temperatuur is of verwarm deze 10 seconden op 600 Watt in de magne­tron.
  • 2 Snijd de tomaatjes fijn en meng er 1 eetlepel van de tomatenolie door. Meng de boter met de tomaatjes, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de boter afgedekt of verpakt in vershoudfolie in de koelkast.
  • 4 Deze basilicumboter is lekker bij pasta, kip en groenten.

bereidingstip

Vervang de basilicum in dit recept door 2­-3 eetlepels groene pesto.. Voeg 1 eetlepel gehakte kappertjes toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 0 gram