online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

3 lente-/bosuitjes

100 gram aardappels

700 milliliter kippenbouillon

700 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels verse basilicum

2 theelepels gedroogde basilicum

2 eetlepels groene pesto

125 milliliter demi crème fraîche

1 theelepel Indiase currypasta

100 gram gerookte zalm


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblokjes 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  • 5 Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.


voedingswaarde

energie 185 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram