online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

3 lente-/bosuitjes

100 gram aardappels

700 milliliter kippenbouillon

700 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels verse basilicum

2 theelepels gedroogde basilicum

2 eetlepels groene pesto

125 milliliter demi crème fraîche

1 theelepel Indiase currypasta

100 gram gerookte zalm


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblokjes 2 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  • 5 Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.


voedingswaarde

energie 185 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram