voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Basis pannenkoekenbeslag

Basis pannenkoekenbeslag

ingredi├źnten

125 gram bloem

125 gram volkorenmeel

1 theelepel bakpoeder

1 ei

400 milliliter halfvolle melk

3 eetlepels olie


  • 1 Meng in een kom de bloem en het volkorenmeel met het bakpoeder en een mespunt zout. Duw er met een houten lepel een kuiltje in.
  • 2 Breek het ei in de maatbeker met melk en klop het mengsel met de vork glad.
  • 3 Schenk het eiermengsel in het kuiltje van het meel. Roer met de houten lepel vanuit het midden het meel door de eiermelk, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat. Roer de olie erbij.
  • 4 Bak van het beslag in een koekenpan met een anti-aanbaklaag 8-10 pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 5 gram