voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Basisrecept biefstuk

Basisrecept biefstuk

ingredi├źnten

4 biefstukken

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is.
  • 3 Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium’ biefstuk.
  • 4 Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser.
  • 5 Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 29 gram