online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
Recepten Basisrecept gnocchi

Basisrecept gnocchi

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

2 eidooiers

150 gram bloem

2 eetlepels bloem

4 eetlepels olijfolie extra vergine


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schep de gnocchi erin en breng snel opnieuw aan de kook. Kook ze nog circa 30 seconden.
  • 2 De gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Schep ze direct met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken.
  • 3 Leg de gare gnocchi in een schaal en druppel er olijfolie over.
  • 4 Serveer direct met een saus of bijgerecht naar keuze.

bereidingstip

Gebruik geen mixer voor het fijnprakken van de aardappels, dan krijg je nooit de mooie luchtige, droge aardappelpuree die je nodig hebt.. Het aardappeldeeg moet luchtig blijven. Kneed het daarom niet te lang en te stevig.. Zorg dat je saus klaar is voordat je de gnocchi gaat koken. Leg de gare gnocchi in de saus en serveer direct.. Maak de gnocchi in het weekend en vries in porties in. Zo ben je doordeweeks lekker snel klaar.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 11 gram