12 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Basisrecept kipcurry

Basisrecept kipcurry

ingrediënten


30 min
12 personen
2 pakjes gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

12 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fi jn. Pers de citroenen uit. Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Meng de gember, knoflook, citroensap, kip, yoghurt en garam masala in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui op een middelhoge stand. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
  • 3 Voeg de gemarineerde kip toe en bak rondom aan. Schenk de gezeefde tomaten erbij en stoof de kip in 15 min. met de deksel schuin op de pan gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Dit basisrecept kun je invriezen. Eén portie is goed voor 4 personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 262 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st