online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
Recepten Basisrecept romige risottorijst

Basisrecept romige risottorijst

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

150 gram boter

1 ui

350 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

850 milliliter groentebouillon

100 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verhit de olie met 50 gram boter en fruit hierin de ui.
  • 2 Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen en giet de wijn erbij.
  • 3 Voeg daarna de warme bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes circa 20 minuten kookt. Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe en blijf goed roeren.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en roer de resterende boter door de rijst.
  • 5 Schep de helft van de kaas door de risotto.
  • 6 Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas, peterselie en versgemalen peper.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 17 gram