voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
Recepten Basisrecept salted caramel

Basisrecept salted caramel

ingredi├źnten

200 gram suiker

100 gram boter

125 milliliter kookroom

1 theelepel grof zeezout


  • 1 Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • 2 Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
  • 3 Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
  • 4 Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
  • 5 Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
  • 6 Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.

bereidingstip

De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1965 kcal
vet 126 gram
verzadigd vet 82 gram
koolhydraten 205 gram
eiwit 4 gram