online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
Recepten Basisrecept salted caramel

Basisrecept salted caramel

ingredi├źnten

200 gram suiker

100 gram boter

125 milliliter kookroom

1 theelepel grof zeezout


  • 1 Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • 2 Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
  • 3 Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
  • 4 Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
  • 5 Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
  • 6 Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.

bereidingstip

De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.


voedingswaarde

energie 1965 kcal
vet 126 gram
verzadigd vet 82 gram
koolhydraten 205 gram
eiwit 4 gram