voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Basisrecept stoofperen

Basisrecept stoofperen

ingrediënten

750 gram stoofperen

180 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

1 kaneelstokje

5 kruidnagels

200 milliliter rode wijn


  • 1 Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  • 3 Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
  • 4 Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 1 gram