voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Basisrecept verse eierpasta

Basisrecept verse eierpasta

ingrediënten

300 gram bloem

bloem

3 eieren

1 eetlepel olie


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles vermengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat een half uur rusten.
  • 3 Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  • 4 Vouw deze lap in drieën en rol nogmaals uit tot een lap van circa 1-2 mm dik.
  • 5 Snijd in pastavellen voor lasagne of gevulde pasta’s als ravioli of cannelloni.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram