online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Bastilla met garnalen en harissa

Bastilla met garnalen en harissa

ingrediënten

600 grote diepvrieswokgarnalen

1 pak filodeeg

100 gram boter

poedersuiker

1 snufje paprikapoeder

5 rode pepers

2 teentjes knoflook

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

1 mespunt gerookt paprikapoeder

1 mespunt paprikapoeder

1 theelepel tomatenpuree

1 eetlepel citroensap

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm en laat de rest van het deegvel overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings een volgend deegvel op. Bestrijk deze ook met boter en vervolg met een half deegvel om de bodem te verstevigen.
  • 3 Verdeel de gemarineerde garnalen met harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw over de garnalen heen. Bestrijk het deeg aan de bovenkant ook met boter en bak de bastilla’s in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Bestrooi de bastilla’s licht met poedersuiker en paprikapoeder. Lekker met een salade van geschaafde courgettelinten en citroen.

wijnadvies

Bij de garnalen past een witte wijn als Espadaña Verdejo, een Spaanse dorstlesser uit Rueda.


voedingswaarde

energie 530 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 30 gram