voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Beenham met doperwten en ricotta

Beenham met doperwten en ricotta

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 sjalotjes

1 kleine ui

450 gram diepvriesdoperwten

100 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels verse munt

75 gram veldsla

8 plakken beenhammen

100 gram ricotta


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes licht.
  • 2 Voeg de doperwten toe (houd 1 eetlepel doperwten apart voor garnering), smoor even, giet de bouillon erbij en stoof zonder deksel 5 minuten.
  • 3 Pureer tot een crème, schep de munt en zout en peper erdoor.
  • 4 Verdeel de veldsla over de borden. Leg de hamplakken naast elkaar. Verdeel over het begin van de hamplakken wat doperwtencrème, sla de hamplak terug en verdeel over de teruggeslagen ham weer een streep crème. Herhaal dit tot de gevouwen hamplak een stapeltje is, gevuld met de crème. Zet ze op de veldsla.
  • 5 Overgiet de ovengebleven doperwtjes met heet water. Garneer de hamplakken met een beetje ricotta en hele doperwtjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram