voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Beenham met gekruide sinaasappelsaus

Beenham met gekruide sinaasappelsaus

ingrediënten

1 sinaasappel

200 milliliter sinaasappelsap

4 eetlepels honing

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel rozemarijn

600 gram beenhammen


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering.
  • 3 Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
  • 4 Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.
  • 5 Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.

bereidingstip

In plaats van beenham is varkensrollade ook heel lekker (oventijd: 45 minuten).. Vervang rozemarijn door tijm en 100 ml sinaasappelsap door witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 28 gram