online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Beenham met paksoi en peterseliesaus

Beenham met paksoi en peterseliesaus

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels arachideolie

500 gram beenhammen

50 gram bloem

600 milliliter melk

1 bosje verse peterselie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel mosterd

1 scheutje kookroom

1 scheutje koffiemelk

1 struik paksoi


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  • 4 Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 5 Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
  • 8 Lekker met gekookte krieltjes.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram