voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Beenham met paksoi en peterseliesaus

Beenham met paksoi en peterseliesaus

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels arachideolie

500 gram beenhammen

50 gram bloem

600 milliliter melk

1 bosje verse peterselie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel mosterd

1 scheutje kookroom

1 scheutje koffiemelk

1 struik paksoi


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  • 4 Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 5 Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
  • 8 Lekker met gekookte krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram