online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

ingrediënten

1 beenham

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

150 milliliter eco balance chardonnay

1 eetlepel verse rozemarijn

200 milliliter kookroom

200 gram blauwe bessen


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Verwijder de verpakking van het vlees. Verhit de boter en bak hierin de beenham rondom lichtbruin.
  • 2 Leg het vlees in de braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Roer de wijn, rozemarijn en kookroom door het bakvet en laat inkoken tot sausdikte. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Snijd de beenham in plakken. Roer de helft van de blauwe bessen door de saus. Serveer deze bij de ham en garneer met de rest van de bessen.

wijnadvies

Kan met zowel wit als rood. Drink de biologische Eco Balance Chardonnay die je voor het recept gebruikt dus rustig door. En wie liever rood heeft, neemt de Merlot van hetzelfde huis.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 28 gram