online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

ingrediënten

5 sinaasappels

1 beenham

50 gram geschaafde amandelen

50 gram amandelen

2 eetlepels marmelade

2 eetlepels abrikozenjam

eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel kaneelpoeder

50 gram boter

200 milliliter vleesbouillon

200 milliliter kookroom

200 milliliter slagroom


benodigheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Leg de beenham in een braadslede. Meng sinaasappelrasp met de amandelen, marmelade, rozemarijn, kaneel, boter, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ham.
  • 3 Schenk de bouillon en sinaasappelsap erbij en braad de ham in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Laat het vlees op een plank circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Schenk het braadvocht met de room in een pannetje en kook iets in. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 6 Snijd de ham in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree en spruitjes, doperwten of sperziebonen.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 33 gram