voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

ingrediënten

5 sinaasappels

1 beenham

50 gram geschaafde amandelen

50 gram amandelen

2 eetlepels marmelade

2 eetlepels abrikozenjam

eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel kaneelpoeder

50 gram boter

200 milliliter vleesbouillon

200 milliliter kookroom

200 milliliter slagroom


benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Leg de beenham in een braadslede. Meng sinaasappelrasp met de amandelen, marmelade, rozemarijn, kaneel, boter, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ham.
  • 3 Schenk de bouillon en sinaasappelsap erbij en braad de ham in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Laat het vlees op een plank circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Schenk het braadvocht met de room in een pannetje en kook iets in. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 6 Snijd de ham in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree en spruitjes, doperwten of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 33 gram