voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Beenhamsalade met warme appel en currydressing

Beenhamsalade met warme appel en currydressing

ingrediënten

1 beenham

1 krop botersla

1 krop ijsbergsla

3 zure appels

1 theelepel kerriepoeder

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

1 afbakstokbrood

1 gele paprika

1 rode paprika

125 milliliter yoghurt

125 milliliter zure room

4 eetlepels curryketchup

4 eetlepels currysaus


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de beenham in de vacuümverpakking in ruim water tegen de kook aan.
  • 2 Scheur de bladeren van de kropsla iets kleiner of snijd de ijsbergsla in repen. Bestrooi de appelringen met kerriepoeder.
  • 3 Verhit de olie in een pan en bak hierin de appelringen in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd ze even warm in de oven en bak tegelijkertijd het stokbrood af.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de currydressing. Snijd de warme ham in dunne plakken en snijd deze eventueel in brede repen.
  • 5 Leg de ham met de appel- en paprikaringen op de salade. Besprenkel met de currydressing en serveer met warm stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 34 gram