voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Beignet van gevulde champignons

Beignet van gevulde champignons

ingrediënten

12 grote kastanjechampignons

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 verse gember

2 lente-/bosuitjes

bosje koriander

2 eetlepels roomkaas

150 gram bloem

200 milliliter pils

1 eetlepel ketjap manis

1 ei

500 milliliter zonnebloemolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop met een garde de bloem, het bier en de ketjap door elkaar. Klop het ei erdoor en voeg een snuf peper toe. Laat dit beslag een paar minuten staan.
  • 2 Verhit intussen de olie in een hapjespan tot 180ºC. Klop het beslag nog een keer goed door.
  • 3 Schep de gevulde champignons met een lepel door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn. Laat uitdruipen en laat de champignons met behulp van een andere lepel in de hete olie glijden.
  • 4 Frituur in porties egaal lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de beignets warm.

bereidingstip

Dip deze beignets in de (chili)mayonaise.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner zorgt bij dit recept voor een beetje verfrissing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier