voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Bessentaart

Bessentaart

ingrediënten

1 vanillestokje

100 milliliter melk

4 eieren

275 gram suiker

175 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel kardemompoeder

theelepel kaneelpoeder

theelepel nootmuskaatpoeder

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

100 gram aalbessen

1 pot bosvruchtenjam

400 milliliter slagroom

200 milliliter Griekse yoghurt

200 milliliter Turkse yoghurt

2 eetlepels suiker

400 gram blauwe bessen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukengaren

  • 1 Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm de melk met vanillemerg en laat iets afkoelen.
  • 2 Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Vorm een hoge kraag van bakpapier rond de vorm en bind deze vast met keukentouw.
  • 3 Klop de eieren met de suiker in 5 minuten tot een lichte en luchtige crème.
  • 4 Roer de melk door het eimengsel. Spatel bloem, bakpoeder en specerijen erdoor en giet het beslag in de vorm.
  • 5 Bak de bodem in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op het taartrooster.
  • 6 Verwarm de jam zonder te koken. Klop de slagroom lobbig. Klop de yoghurt en suiker erdoor tot een smeerbare massa.
  • 7 Snijd de taartbodem horizontaal in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met een dun laagje slagroommengsel met daarover een laagje jam en een laagje blauwe bessen.
  • 8 Stapel de drie lagen op elkaar en bestrijk de bovenste met jam. Bestrijk de zijkant van de taart met een dikke laag van het slagroom-yoghurtmengsel. Begin aan de onderkant en trek met de achterkant van een lepel of paletmes dikke ribbels in de crème. Strijk ook de bovenkant af met slagroom-yoghurtmengsel.
  • 9 Leg er naast elkaar een laag blauwe bessen op en versier met takjes aalbessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 113 gram
eiwit 13 gram