online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Betuwse appelbollen

Betuwse appelbollen

ingrediënten

4 appels

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

bloem

3 eetlepels appelstroop

3 eetlepels appel-perenstroop

2 eetlepels blanke rozijnen

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels blanke amandelen

2 eetlepels pistachenoten

1 theelepel kaneelpoeder

3 eetlepels melk

2 eetlepels suiker

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

appelboor

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels.
  • 2 Leg de deeglapjes naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Zet de appels omgekeerd op het deeg.
  • 3 Meng voor de vulling de appelstroop met rozijnen, citroensap, gehakte amandelen en kaneelpoeder. Vul de appels met dit mengsel. Vouw het deeg rondom de appels en druk het goed dicht.
  • 4 Keer de appels om en bestrijk het deeg met de melk. Meng de suiker met de geschaafde amandelen in een diep bord en rol de appelbollen erdoor.
  • 5 Zet de appelbollen in de ovenschaal en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 5 gram