voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Betuwse appelbollen

Betuwse appelbollen

ingrediënten

4 appels

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

bloem

3 eetlepels appelstroop

3 eetlepels appel-perenstroop

2 eetlepels blanke rozijnen

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels blanke amandelen

2 eetlepels pistachenoten

1 theelepel kaneelpoeder

3 eetlepels melk

2 eetlepels suiker

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

appelboor

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels.
  • 2 Leg de deeglapjes naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Zet de appels omgekeerd op het deeg.
  • 3 Meng voor de vulling de appelstroop met rozijnen, citroensap, gehakte amandelen en kaneelpoeder. Vul de appels met dit mengsel. Vouw het deeg rondom de appels en druk het goed dicht.
  • 4 Keer de appels om en bestrijk het deeg met de melk. Meng de suiker met de geschaafde amandelen in een diep bord en rol de appelbollen erdoor.
  • 5 Zet de appelbollen in de ovenschaal en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 5 gram