voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
75 min.
hoofdgerecht
Recepten Bief & bierpie

Bief & bierpie

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

2 teentjes knoflook

1 kleine knolselderij

300 gram winterwortels

750 gram magere runderlappen

2 eetlepels bloem

2 flesjes donker bier

1 eetlepel tijm

theelepel gedroogde tijm

2 laurierblaadjes

bosje peterselie

2 eidooiers

4 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels sesamzaad


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, knolselderij en winterwortel 4-5 minuten. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 2 Schep de bloem erdoor en bak nog 2-3 minuten. Giet het bier erbij en voeg de tijm, laurier en peterselie toe.
  • 3 Stoof afgedekt 1,5-2 uur op een lage stand tot het vlees zacht is. Neem 30 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Bestrijk de randen van de ovenschaaltjes met ei.
  • 6 Verwijder de laurierblaadjes en schep het vleesmengsel in de schaaltjes.
  • 7 Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en plak het deeg op de schaaltjes.
  • 8 Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad.
  • 9 Zet de schaaltjes 20-25 minuten in de oven totdat het deegdeksel goudbruin is.

bereidingstip

Vervang het sesamzaad door gehakte amandelen of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 49 gram