voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Biefreepjes met knoflook, broccoli en ovenfrietjes

Biefreepjes met knoflook, broccoli en ovenfrietjes

ingredi├źnten

1 zak ovenfriet

400 gram bieflappen

1 theelepel knoflook

1 theelepel gedroogde rozemarijn

3 eetlepels olijfolie extra vergine

500 gram broccoli

nootmuskaat


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de frieten.
  • 2 Schep de biefreepjes met de knoflook, rozemarijn, 2 eetlepels olie, zout en peper goed door elkaar.
  • 3 Leg de frieten op de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Kook intussen de broccoli in circa 4 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en besprenkel met de rest van de olie en eventueel met nootmuskaat.
  • 5 Roerbak in de laatste 2 minuten het vlees op hoge stand in een koekenpan of wok kort.
  • 6 Schep het vlees op de borden en serveer met de broccoli en frieten bestrooid met zout en peper.
  • 7 Garneer de biefreepjes eventueel met verse rozemarijn.

bereidingstip

De broccoli kun je ook vervangen door sperzieboontjes, peultjes of groene sla met komkommer en ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 37 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier