online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefsaté met honing-ketjapsaus

Biefsaté met honing-ketjapsaus

ingrediënten

1 eetlepel honing

2 eetlepels citroensap

100 milliliter ketjap manis

400 gram biefstukken

2 rode paprika's

125 milliliter vleesbouillon

1 theelepel aardappelzetmeel

1 theelepel allesbinder

100 gram gebakken uitjes

2 eetlepels pinda’s


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Meng honing met citroensap, peper en ketjap. Schep het vlees erdoor en laat 10 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan of barbecue. Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Rijg het vlees afgewisseld met stukjes paprika aan de spiesen. (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen).
  • 3 Rooster het vlees onder de ovengrill, in de grillpan of op de barbecue in circa 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig.
  • 4 Meng de marinade met de bouillon en verhit dit goed. Bind het met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.
  • 5 Serveer de saus over de spiesen en strooi de uitjes of pinda’s erover.

wijnadvies

Een aanrader met een rosé waar ook een ‘zoetje’ in zit. De Landenwijn uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Ook Schoondal en Yellow Tail zullen prima


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 26 gram