voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti

Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti

ingrediënten

350 gram biefstukken

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel ketjap manis

3 druppels tabasco

500 gram kruimige aardappels

1 eidooier

1 eetlepel groene kruiden


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de marinade met 2 eetlepels olie en bestrijk het vlees ermee.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de rösti met peper en zout en vorm er 4 platte koeken van.
  • 4 Verhit de rest van de olie voor de rösti en bak de röstikoeken goudbruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Houd ze warm in de oven.
  • 5 Verhit een koekenpan met een anti-aanbaklaag of een grillpan en bak de biefstukjes maximaal 1 minuut per kant.
  • 6 Leg de rösti op 2 warme borden. Leg het vlees erop of ernaast.

bereidingstip

Vervang tabasco in de marinade dooreen mespuntje cayennepeper of sambaloelek.. Bij niet kruimige maar vastkokende aardappels is het aan te raden 1 theelepel maïzena aan het röstimengsel toe te voegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 47 gram