online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

ingrediënten

4 biefstukken

3 teentjes knoflook

1 krop botersla

1 citroen

150 gram peultjes

100 gram haricots verts

250 gram diepvriesdoperwten

4 eetlepels olijfolie

100 gram hamreepjes

6 blaadjes verse munt

50 milliliter vleesbouillon

50 milliliter vleesfond

2 eetlepels balsamicoazijn


  • 1 Wrijf de biefstuk rondom in met de knoflook. Strooi er peper over.
  • 2 Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes.
  • 3 Snijd de helft van de citroen in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.
  • 4 Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant.
  • 6 Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt, de slareepjes en citroenschil erdoor.
  • 7 Schep de biefstuk uit de pan.
  • 8 Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel en garneer eventueel met partjes citroen.

wijnadvies

Een erg mooi gerecht voor zo'n luxe Château Pessange, een rode Bordeaux uit Médoc. Een wijn met hetzelfde karakter, maar iets ronder, is de Zuid-Afrikaanse Danie de Wet Cabernet Sauvignon/Merlot. Ook de Chileense Cabernet Sauvignon Reserva van Indomita en Qué Mas schuiven graag aan.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 44 gram