online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

ingrediënten

4 biefstukken

75 gram parmaham

3 eetlepels arachideolie

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct

250 gram sjalotjes

100 milliliter port

100 milliliter vleesbouillon

100 milliliter vleesfond

2 eetlepels bosvruchtenjam

1 eetlepel verse rozemarijn

100 gram danish blue

100 gram gorgonzola


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper en omwikkel ze aan de smalle kant met de parmaham.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en de boter en bak hierin het vlees goudbruin. Bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken biefstuk.
  • 3 Schep het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotten. Blus af met de port.
  • 5 Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de jam en rozemarijn erdoor.
  • 6 Leg een blokje blauwe kaas op de biefstuk en serveer met de sjalottensaus.
  • 7 Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten (courgette, paprika en trostomaatjes).


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 40 gram