voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

ingrediënten

4 biefstukken

75 gram parmaham

3 eetlepels arachideolie

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct

250 gram sjalotjes

100 milliliter port

100 milliliter vleesbouillon

100 milliliter vleesfond

2 eetlepels bosvruchtenjam

1 eetlepel verse rozemarijn

100 gram danish blue

100 gram gorgonzola


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper en omwikkel ze aan de smalle kant met de parmaham.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en de boter en bak hierin het vlees goudbruin. Bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken biefstuk.
  • 3 Schep het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotten. Blus af met de port.
  • 5 Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de jam en rozemarijn erdoor.
  • 6 Leg een blokje blauwe kaas op de biefstuk en serveer met de sjalottensaus.
  • 7 Lekker met aardappelpuree en geroosterde groenten (courgette, paprika en trostomaatjes).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 40 gram