online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel verse tijm

1 theelepel rozemarijn

400 gram biefstukken

500 gram haricots verts

500 gram sperziebonen

200 gram gorgonzola

150 gram rucola

1 kropje radicchio

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

1 rode ui

2 teentjes knoflook

100 milliliter olijfolie extra vergine

2 eetlepels balsamicoazijn


  • 1 Meng de olijfolie met de tijm. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en wrijf het vlees in met de tijmolie.
  • 2 Kook de haricots verts in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Rooster de biefstuk circa 2 minuten per kant op de barbecue. Zet de gorgonzola in een ovenvast schaaltje aan de zijkant erbij tot de kaas licht smelt.
  • 4 Meng de rucola met de radicchio en verdeel de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erover. Meng de knoflook met de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, zout en peper.
  • 5 Snijd de biefstuk in plakken en leg het vlees op de salade. Besprenkel met de balsamicodressing en verdeel de gorgonzola over de salade.

bereidingstip

Neem in dit recept in plaats van biefstuk ribeye of entrecote.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 38 gram