voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons

ingrediënten

1 biefstuk

25 gram boter

150 gram kastanjechampignons

1 ui

50 milliliter kookroom

verse kruiden

3 druppels citroensap

3 druppels balsamicoazijn

2 sneeën brood

1 Italiaanse bol


  • 1 Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  • 2 Braad de biefstuk op de gebruikelijke manier in de boter. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
  • 3 Bak de champignons op hoog vuur een paar minuten in het braadvet. Draai de warmtebron iets lager en voeg de ui toe. Laat meebakken tot de ui glazig is. Roer er de kookroom door en laat circa 5 minuten stoven.
  • 4 Roer er de kruiden door en breng verder op smaak met wat zout en peper en het citroensap of de aceto balsamico. Eet met geroosterd brood.

bereidingstip

Aceto balsamico is een bijzonder geurige donkergekleurde Italiaanse azijn die in kleine flesjes te koop is. Citroensap is eveneens in (plastic) flesjes verkrijgbaar die in de koelkast kunnen worden bewaard.. Laat een paar plakjes in reepjes gesneden ham of ontbijtspek met de ui meebakken.. Breng desgewenst verder op smaak met een scheutje sherry, cognac of madeira.. Laat de biefstuk achterwege en eet de champignons op geroosterd brood.

wijnadvies

Gaat heerlijk samen met een glas jonge rode Bordeaux, eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 41 gram