voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

ingrediënten

1 sinaasappel

4 biefstukken

2 eetlepels arachideolie

75 gram boter

250 gram sjalotjes

2 eetlepels honing

1 eetlepel verse tijm

100 gram verse cranberry's

1 scheutje rode wijn

1 scheutje rode bessensap


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp van de helft van de sinaasappel 1 theelepel van de schil. Snijd de andere helft in plakken. Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de helft van de olie met de helft van de boter. Bak hierin de biefstukken, afhankelijk van de dikte, 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven.
  • 3 Voeg de rest van de olie en boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotjes op een hoge stand.
  • 4 Schep de honing, tijm, cranberry's en wijn erdoor en stoof circa 8 minuten.
  • 5 Serveer de biefstuk met de sjalotjes en cranberry's en garneer met plakken sinaasappel. Lekker met venkel of rodekool en aardappelpoffers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram