voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met mosterd-muntsaus

Biefstuk met mosterd-muntsaus

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

500 gram krieltjes

1 blik artisjokharten

1 handje zwarte olijf

4 biefstukken

2 courgettes

2 teentjes knoflook

bosje platte peterselie

1 bosje munt

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels kappertjes

2 teentjes knoflook

2 theelepels dijonmosterd

1 sjalot


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de saus met 2 eetlepels olijfolie en houd apart.
  • 2 Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin.
  • 3 Schep de artisjok en olijven erdoor.
  • 4 Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de biefstukken 1-2 minuten per kant.
  • 6 Laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • 7 Snijd of schaaf intussen de courgettes in brede linten.
  • 8 Verhit de overige olie en rooster hierin de courgettelinten en knoflook 2-3 minuten.
  • 9 Serveer de biefstuk met de krieltjes, courgette en saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 35 gram