online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

ingrediënten

4 biefstukken

3 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

200 gram oesterzwammen

4 eetlepels rode pesto

200 milliliter rode wijn

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is.
  • 3 Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden.
  • 5 Roer het bakvet door de saus en serveer bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.

wijnadvies

Biefstuk combineert het best met rood, vooral als daarvoor cabernet sauvignon is gebruikt. Denk aan Bellevue Rougier, Danie de Wet, Sunny Mountain, Qué Mas of Indomita. Maar ook met Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot een heerlijke combi!


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 32 gram