voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met paprika-tijmsaus

Biefstuk met paprika-tijmsaus

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 rode paprika's

200 milliliter kookroom

200 milliliter demi crème fraîche

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

25 gram boter

4 biefstukken


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en paprika 3 minuten.
  • 2 Voeg de room, tijm en zout en peper toe en kook zachtjes 5 minuten. Pureer deze saus.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de biefstuk, bestrooid met zout en peper, in 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid) goudbruin.
  • 4 Serveer de saus bij de biefstuk.

wijnadvies

Het liefst rood van het wat kloeke soort. Schenk vrij uit Sensas Cabernet Syrah, Château Pessange of Jean Sablenay Cabernet Sauvignon. Rood uit de ‘Nieuwe Wereld’ smaakt ook voortreffelijk: Danie de Wet Cabernet Merlot, Sunny Mountain Shiraz Cabernet of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram