online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met peper en tijm

Biefstuk met peper en tijm

ingrediënten

4 biefstukken

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct

125 milliliter zure room

1 theelepel verse tijm

1 mespunt mosterd

1 scheutje cognac

1 scheutje vieux


  • 1 Wrijf het vlees in met de olie en strooi er royaal versgemalen peper over. Verhit een koekenpan, bestrooi het vlees met zout en bak de biefstukken 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Voeg halverwege de baktijd de boter toe.
  • 2 Schep het vlees uit de pan en laat afgedekt even rusten.
  • 3 Voeg aan het bakvet al roerend de zure room, tijm, mosterd en eventueel een scheutje cognac of vieux toe. Serveer de saus bij de biefstuk.
  • 4 Lekker met broccoli en krieltjes.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 35 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier