online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

ingrediënten

4 haasbiefstukken

4 tournedos

20 gram boter

100 gram rivierkreeftjes

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

1 kleine rode ui

teentje knoflook

1 theelepel verse tijm

125 milliliter volle rode wijn

75 milliliter runderfond

20 gram boter


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
  • 2 Bereid intussen de saus. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog 1 minuut.
  • 4 Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten inkoken.
  • 5 Voeg de fond toe en laat het geheel op middelhoge stand tot de helft inkoken.
  • 6 Verwarm 4 borden voor, bijvoorbeeld in een warme oven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • 7 Verhit de boter voor het vlees in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten in circa 5 minuten rosé. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftjes toe.
  • 8 Monteer de saus door kleine blokjes koude boter door de warme wijnsaus te roeren. Schep een lepel van de saus op de borden en leg hierop het vlees en de rivierkreeftjes.
  • 9 Lekker met haricots verts of groene asperges.

wijnadvies

Bourgogne Pinot Noir of Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 33 gram