voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Biefstuk met rodewijn-chocoladesaus

Biefstuk met rodewijn-chocoladesaus

ingrediënten

1 eetlepel boter

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

gedroogde tijm

4 eetlepels vleesbouillon

2 eetlepels rode wijn

2 theelepels pure chocolade

125 gram biefstukken

4 theelepels olijfolie


benodigdheden

gourmetstel

  • 1 Begin met de saus. Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en fruit 1 theelepel gesnipperde sjalot, ½ teentje geperste knoflook en een snufje tijm.
  • 2 Blus af met een scheut vleesbouillon en giet een scheutje rode wijn erbij. Laat iets inkoken.
  • 3 Roer er ½ theelepel gehakte pure chocolade door en laat deze smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak in een ander gourmetpannetje de biefstuk in olijfolie. Serveer het vlees met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier