voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met sjalotten-portsaus

Biefstuk met sjalotten-portsaus

ingrediënten

4 biefstukken

3 eetlepels arachideolie

25 gram boter

vloeibaar bakproduct

250 gram sjalotjes

100 milliliter port

100 milliliter rode wijn

100 milliliter vleesbouillon

100 milliliter vleesfond

2 eetlepels bosvruchtenjam

1 eetlepel verse rozemarijn


  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  • 2 Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • 3 Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor.
  • 5 Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 37 gram