online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Biefstuk met sjalotten-portsaus

Biefstuk met sjalotten-portsaus

ingrediënten

4 biefstukken

3 eetlepels arachideolie

25 gram boter

vloeibaar bakproduct

250 gram sjalotjes

100 milliliter port

100 milliliter rode wijn

100 milliliter vleesbouillon

100 milliliter vleesfond

2 eetlepels bosvruchtenjam

1 eetlepel verse rozemarijn


  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  • 2 Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • 3 Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor.
  • 5 Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 37 gram