4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Biefstukspies met gegrilde tomaatjes en little gem

Biefstukspies met gegrilde tomaatjes en little gem

ingrediënten

500 gram biefstukken

olijfolie

2 kropjes little gem

500 gram cherry-/kerstomaatjes

5 teentjes knoflook

1 theelepel tijm

1 bos peterselie

1 handje basilicumblaadje

2 eetlepels kappertjes

50 gram ansjovisfilets


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Rijg de biefstuk aan spiesen en bestrijk het vlees met olie. Halveer de slakropjes in de lengte, besprenkel de snijzijde met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Laat de tomaatjes aan de tak zitten en kruis ze in. Pers 1 teentje knoflook, meng met olijfolie en de tijm en besprenkel de tomaatjes hiermee.
  • 3 Pureer de peterselie met de basilicum, kappertjes, ansjovis en de rest van de knoflook. Giet er een straaltje olijfolie bij tot de salsa de gewenste dikte heeft.
  • 4 Rooster de tomaatjes en de little gem (eerst op de snijzijde en daarna op de andere kant). Dit kan op een barbecue, in een grillpan, onder de ovengrill of in de oven (220°C).
  • 5 Bestrooi de biefstukspiesen met zout en peper en rooster het vlees circa 5 minuten. Keer de spiesen regelmatig. Serveer de biefstuk met gegrilde tomaatjes, little gem en salsa.

bereidingstip

Rooster (voorgekookte) krieltjes in de schil erbij.. Serveer bij de little gem eventueel een dressing van yoghurt, knoflook en bieslook.

wijnadvies

Schenk bij dit recept gerust eens een witte wijn zoals Viña Maipo Chardonnay, helemaal als daar zo’n groene salsa bij zit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 34 gram